Svečano predstavljanje nacionalne javnozdravstvene kampanje “RECI RUKAMA” s porukom MI MOŽEMO. JA MOGU. – 8.11.2016.

Poštovani, čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na svečano predstavljanje nacionalne javnozdravstvene kampanje “RECI RUKAMA” s porukom MI MOŽEMO. JA MOGU. u utorak, 8. studenoga 2016.g u 11:00 sati u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29 u multimedijskoj dvorani.

U organizaciji udruge SVE za NJU i Koalicije udruga u zdravstvu, po uzoru na Svjetski dan borbe protiv raka (World Cancer Day) pokrenuta je trogodišnja nacionalna javnozdravstvena kampanja 2016.-2018. pod imenom „Reci rukama“ (Talking hands). Poruka kampanje «Mi možemo. Ja mogu.» temelji se na ideji da svaka institucija, zajednica i svaki pojedinac mogu pridonijeti smanjivanju broja oboljelih i umrlih od raka. Kampanju smo uspješno predstavili u Zagrebu te u skladu s njezinim nacionalnim karakterom imamo dogovoreno predstavljanje i u drugim središtima u Hrvatskoj.

Kampanjom se želi  podići svijest javnosti o oboljenjima od raka, prevenciji te bolesti, ranom dijagnosticiranju i liječenju te skrbi za oboljele.  Na konferenciji će se istaknuti potreba donošenja i implementacije Nacionalnog plana borbe protiv raka, budući da je pojavnost i smrtnost zloćudnih bolesti u Hrvatskoj u stalnom porastu, za razliku od drugih članica EU.

Na predstavljanju će govoriti:

  • Predstavnici KBC Sestre milosrdnice
  • Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu
  • Ljiljana Vukota, glavna tajnica Udruge SVE za NJU, voditeljica projekta „Reci rukama“
  • Jure Murgić, dr. med. Klinika za onkologiju i nuklearnu medicinu

Bila bi nam čast i zadovoljstvo da svojim dolaskom uveličate ovaj događaj.