Predavanje: Klinička ispitivanja – uvod, 11. travnja 2017. godine, u 10 sati u Multimedijskoj dvorani KBC-a, predavač: dr. sc. Ines Potočnjak, dr. med.

U cilju poticanja i uključivanja djelatnika KBC-a, naročito mlađih, svih profila u znanstveno-istraživački rad organizira se serija predavanja i radionica. Slijedeće predavanje će se održati u utorak 11. travnja 2017. u 10 sati u Multimedijskoj dvorani KBC-a.
Predavanje će održati dr. sc. Ines Potočnjak, dr. med., specijalizantica kliničke farmakologije s toksikologijom za KBC Sestre milosrdnice u trajanju od 30 minuta na temu:

Klinička ispitivanja – uvod

 
Klinička ispitivanja su proces znanstvenog ispitivanja lijekova i medicinskih postupaka, s ciljem ispitivanja učinkovitosti i najboljih načina primjene lijekova i medicinskih proizvoda (postojećih i novih).

Predavačica će prikazati zašto su važna klinička ispitivanja i što je potrebno za razvoj novog lijeka. Svaki novi lijek prolazi vrlo precizno planirano nekliničko i kliničko istraživanje. Ukratko će opisati proces istraživanja novih lijekova i metodologiju kliničkog ispitivanja. Faza 3 je ključna faza ispitivanja novog lijeka i pruža osnovu za izradu sažetka opisa svojstava lijeka za kasnije stavljanje na tržište. Neizostavan su dio napretka suvremene medicine i provode se uz garanciju najviših etičkih standarda.

Predavanja će se bodovati prema Pravilniku Hrvatske liječničke komore, kotizacije nema.
Molim Vas da o ovome obavijestite Vaše zainteresirane djelatnike i omogućite im prisustvovanje.

S osobitim štovanjem,
Predstojnik: prof. dr. sc. Nikola Đaković