Obavijesti

 1. Probni pristup u e-časopise KARGER do 31.12.2017.

  Obavještavamo vas da je švicarski izdavač Karger Publishers za Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu otvorio probni pristup na svoju zbirku časopisa Karger eJournal Collection.

  Zbirka sadrži više od 100 naslova časopisa od kojih su 22 naslova u otvorenom pristupu, a pokrivaju područje biomedicine i zdravstva te srodna područja. Dostupan je sadržaj od 1998. – 2017.

  Više o tome na: http://baze.nsk.hr/karger-ejournal-collection/

   

  Probni pristup u baze EBSCOHost do 22.01.2018.

  obavještavamo vas da je EBSCO Information Services za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu otvorio probni pristup na sljedeće baze podataka, dostupne na EBSCOhost 

  Academic search Ultimate – baza podataka s cjelovitim tekstom koja sadrži akademske časopise, izvješća, knjige i videozapise s područja astronomije, antropologije, biomedicine, inženjerstva, zdravstva, prava, matematike, farmakologije, ženskih studija, zoologije i dr. Uključuje 10.021 aktivnih časopisa s cjelovitim tekstom od kojih je 5.254 indeksirano u Web of Science ili Scopusu.

  CINAHL Plus with Full Text  – baza podataka s cjelovitim tekstom koja obuhvaća širok spektar tema uključujući sestrinstvo, biomedicinu, knjižnice u zdravstvu, alternativnu/komplementarnu medicinu, zdravlje potrošača i još 17 srodnih zdravstvenih disciplina. Baza sadrži cjeloviti tekst za više od 770 časopisa te indeksira više od 5.500 časopisa za područje sestrinstva i srodnih disciplina. Dodatni materijali uključuju evidence-based care sheets (sažetke o najnovijim rezultatima istraživanja, statistikama i referencama na određenu temu), kratke tečajeve i obrazovne module.

  Sociology Source Ultimate – baza podataka s cjelovitim tekstom koja pokriva područje sociologije i srodnih tema (rodni identitet, brak i obitelj, demografija, politička sociologija, religija, sociokulturna antropologija). Baza obuhvaća 1.072 aktivnih naslova časopisa s cjelovitim tekstom od kojih je 601 indeksirano u Web of Science ili Scopusu, a također indeksira i knjige, monografije, radove s konferencija i druge publikacije.

  Business Source Ultimate – baza podataka s cjelovitim tekstom koja pokriva područja računovodstva, financija, bankarstva, marketinga, menadžmenta i srodna područja. Baza sadrži i studije slučaja, ekonomske izvještaje zemalja i profile tvrtki, kao i intervjue s rukovoditeljima i analitičarima. Baza uključuje 3.507 časopisa s cjelovitim tekstom od kojih je 1.103 indeksirano u Web of Science ili Scopusu.

  Za dodatne informacije i mogućnost sudjelovanja u WEBINARIMA o ovim bazama podataka u probnom pristupu te pomoć u korištenju istih, OBRATITE SE U SREDIŠNJU KNJIŽNICU KBC SESTRE MILSORDNICE.

    OVID  e-knjige

Središnja knjižnica KBC Sestre milosrdnice je nabavila 6 novih e-knjiga koje su slobodno dostupne na platformi OVID/Books za djelatnike KBC Sestre milosrdnice sa svih umreženih računala na sve tri lokacije KBCSM, a od kuće pomoću korisničkog imena i lozinke (informacije u Središnjoj knjižnici KBCSM te ograncima Knjižnice na lokacijama KBCSM).

Biopsy Interpretation of Soft Tissue Tumors (2nd ed., 2016)

Cancer of the Skin (2016.)

Lippincott’s Nursing Procedures (7th ed., 2016)

Operative Techniques in Breast, Endocrine, and Oncologic Surgery (2015)

Postoperative Orthopaedic Rehabilitation (2018)

Khan’s Treatment Planning in Radiation Oncology (4th ed, 2016)

Od kolovoza 2017. na platformi OVID/Books dostupno je sveukupno 10 knjiga (6 nabavljenih sredstvima KBCSM i sredstvima MZO/EU.

INTECH OPEN ACCESS BOOKS – kolekcija sadrži više od 2.800 E-KNJIGA na engleskom jeziku iz svih znanstvenih disciplina. Ove su knjige slobodno dostupne, a za područje biomedicine  dostupno je više od 900 naslova.  Dvoje liječnika iz KBC Sestre milosrdnice autori su poglavlja u e-knjigama

Draško Pavlović     Physicians and Pharmaceutical Industry: Need for Transparency by Conflict of Interest Declaration and Independent Ethical Oversight

Arijana Lovrenčić – Huzjan Transcranial Doppler as an Confirmatory Test in Brain Death i Action Taken to Boost Donor Rate in Croatia

 

 E-knjige izdavača Springer Nature – slobodno dostupna kolekcija 797 e-knjiga za djelatnike KBC Sestre milosrdnice  

Popis e-knjiga s poveznicama za pristup  Springer E-Books 2015 popis naslova

Središnja knjižnica KBC Sestre milosrdnice nabavila je zbirku od 797 elektroničkih knjiga izdavača Springer Nature za sve djelatnike KBC Sestre milosrdnice. Popis u formatu pdf sadrži naslove e-knjiga sa “živim poveznicama”,  imena autora/urednika te predmetne oznake za područja/grane medicine.

 

PRETPLATA NA E-ČASOPISE U 2016.

Seminars in Dialysis   e-pristup za 2016. sa svih umreženih računala u KBC Sestre milosrdnice

BMJ /The British Medical Journal   e-pristup sa svih umreženih računala u KBC Sestre milosrdnice od 1.6.2016.- 1.6.2017.

British Medical Bulletin    e-pristup za 2016. s računala u Središnjoj knjižnici KBCSM

 

OVID knjige i časopisi    izdavača KLUWER i LIPPINCOTT WILLIAMS & WILKINS,  pristup cjelovitim tekstovima u 266 tekućih i arhivskih  naslova časopisa te 4 e-knjige za akademske i znanstvene ustanove u RH (uključena 2017.)  sa svih umreženih računala u KBCSM ili putem kor.imena i lozinke Ovid

OVID  e-knjige       4  e-knjige izdavača KLUWER i LIPPINCOTT WILLIAMS & WILKINS

 5-Minute Clinical Consult (25th edition, 2017)

Fischer’s Mastery of Surgery (6th edition, 2012)

Merritt’s Neurology (13th edition, 2016)

Washington Manual of Medical Therapeutics, 2016