E-časopisi

E-časopisi u pretplati Središnje knjižnica KBC Sestre milosrdnice:

  1. Seminars in Dialysis   e-pristup za 2016. sa svih umreženih računala u KBC Sestre milosrdnice
  2. BMJ /The British Medical Journal   e-pristup sa svih umreženih računala u KBC Sestre milosrdnice od 1.6.2016.- 1.6.2017.
  3. British Medical Bulletin    e-pristup za 2016. s računala u Središnjoj knjižnici KBCSM

 

E-kolekcije časopisa za akademske i znanstvene ustanove RH:

 OVID   e-časopisi izdavača KLUWER i LIPPINCOTT WILLIAMS & WILKINS, pristup cjelovitim tekstovima u 200 tekućih i 52 arhivska naslova časopisa (uključena 2016.) za akademske i znanstvene ustanove RH  OVID časopisi i knjige ili putem kor.imena i lozinke Ovid

 

TRAŽILICA E-ČASOPISA NA PORTALU E-IZVORA U RH

Pretraga baza i časopisa po naslovu u e-kolekcijama najpoznatijih izdavača/agregatora (EBSCO, BMJ Journals, Cambridge Journals, Emerald, JSTOR, Nature, Oxford Journals, RSC Gold, ScienceDirect, Springer Journals, Tayloe & Francis collection, Wiley, itd.)

Objedinjena pretraga svih baza podataka u pretplati akademske i znanstvene zajednice u RH (nacionalna licenca, licenca za pojedino sveučilište)

 

TRAŽILICA E-ČASOPISA PERO – je pretraživač elektroničkih baza podataka i elektroničkih kolekcija časopisa sa cjelovitim tekstovima dostupnih Hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici, koji su izradili djelatnici Knjižnice Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu. (VIŠE SE NE AŽURIRA!)

KATALOG ELEKTRONIČKIH ČASOPISA – je (stari) pretraživač elektroničkih baza podataka i elektroničkih kolekcija časopisa sa cjelovitim tekstovima dostupnih Hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici, koji je izradila Marijana Glavica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. (VIŠE SE NE AŽURIRA!)

 

Slobodno dostupni e-časopisi:

Acta Clinica Croatica – časopis čiji je izdavač KBC ssetre milosrdnice

Hrčak  – centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima ili minimalno bibliografskim podacima i sažecima svojih radova.

PubMed Central – je besplatno dostupni arhiv cjelovitih tekstova iz biomedicinskih i ostalih znanstvneih časopisa koji uređuje U.S. National Institutes of Health’s National Library of Medicine (NIH/NLM)

BioMed Central – The Open Acces Publisher – slobodan pristup cjelovitim tekstovima

Free Medical Journals – slobodan pristup cjelovitim tekstovima

Bentham Open Access – slobodan pristup cjelovitim tekstovima

PLOS medicine – slobodan pristup cjelovitim tekstovima